begrafeniskistjes voor kinderen

(dit deel van mijn site is onder constructie)

Soms staat de tijd stil en worden ouders geconfronteerd met het moeilijkste wat er is. Ze moeten afscheid nemen van hun kind hier op aarde. Het aardse leven is voorbij. Het lichaam, de drager van de kinderziel, krijgt een laatste rustplaats.

Arend houtwerk is mijn eenmanszaak. Ik maak uitvaartkisten voor kinderen. Dit doe ik op locatie. Zo kunnen de ouders van het overleden kind het kistje zien ontstaan en ook helpen als ze daar behoefte aan hebben. Ook familie en vrienden zijn daarbij welkom. Samen maken we een laatste huisje voor het kind. In beweging komen en een mooie kist maken, maakt de taak die je als ouder krijgt opgelegd niet minder zwaar. Echter, samen een laatste huisje maken voor hetgeen je al die tijd zo liefdevol hebt verzorgd, werkt helend. Mensen die helpen, hoeven geen ervaring te hebben.

Ik heb een mobiele werkplaats. Daarmee kan ik op locatie werken. Het bouwen van een kist met stoffering gebeurt in één dag, ook als er maar weinig geholpen kan worden door de ouders of familie. Ik zorg dat het kistje af komt.

Mark van Asch

Amsterdam

voorbeeldkistje met stof

 

Beschikbaarheid en kosten

Momenteel ben ik woensdagmiddag en -avond, donderdagavond en in het weekend beschikbaar. Ik werk alleen en ben dus niet beschikbaar als ik al een opdracht heb of niet kan door ziekte, vakantie enz.

Om de mogelijkheden te bespreken graag bellen naar:  06 38130388 of het contactformulier gebruiken.

Kinderkist op locatie gemaakt: €1.250,- inc. btw

Dit is inclusief materiaal, mobiele werkplaats en arbeidsloon. Tevens garandeer ik dat de kist op tijd af komt. Ook als er weinig mensen in staat zijn om te helpen. Verder dus geen bijkomende kosten. Betalen is ook mogelijk in termijnen.

Kinderkist gebouwd door Mark van Asch in eigen werkplaats en bezorging: € 980,- inc. btw

Na bestelling kom ik langs om de wensen door te nemen zoals te zien bij de mogelijkheden. Als dit door de afstand niet mogelijk is, doe ik dit telefonisch. Verder dus geen bijkomende kosten. Betalen is ook mogelijk in termijnen.

MOGELIJKHEDEN KISTJES

Om het bouwen in één dag haalbaar te maken werk ik met een eenvoudige basisvorm. Deze vorm van de kist staat dan ook vast en is van plaatmateriaal. Dit omdat het voor iedereen een makkelijk te bewerken materiaal is en betaalbaar.

 

basisvorm basisvorm kist

Het afwerken van de kist kan op verschillende manieren en geeft meer vrijheid voor eigenheid.

 

kleurenschijf kleuren die ik standaard bij me heb

De kist kan ook blank blijven of met olie behandeld worden. Olie heb ik ook altijd mee. Er kan ook gekozen worden voor een deel kleur en een deel blank of een combinatie van kleuren.

Een eigen kleur kan ook. Maar daar moet zelf voor worden gezorgd en het moet sneldrogend zijn. De meeste hoogglanslakken zijn dat niet.

 

handgrepenverschillende grepen

stoffen motief

stoffen effen

Als laatste wordt de kist gestoffeerd. Afhankelijk van hoe het loopt is dit aan het eind van de middag of in de loop van de avond. Ik heb vier stoffen met een patroon, vijf effen stoffen en een witte stof mee. Er mag een stof worden gekozen voor de binnenkant van de deksel, de zijwanden en het matras. Verder is er nog de keus voor een dekendoek en eventueel een kussen. Daarvoor kunnen deze stoffen ook gekozen worden.

Als mensen eigen stoffen willen aanschaffen mag dat natuurlijk ook. Het liefst katoen zonder stretch. Een dekentje waaronder het kindje altijd sliep of andere stoffen die het kind dierbaar waren kunnen ook gebruikt worden.

voorbeeldkistje white wash