Over Arend houtwerk

Ik ben Mark van Asch en geef  in het dagelijks leven les  op de basisschool van de Vrije School in Amsterdam. Naast het lesgeven werk ik veel met hout. Ik volgde de opleiding aan de Schrijn tot timmerman. Ik ben getrouwd met Susannah en samen hebben we drie kinderen Arend, Emile en Olaf.

Arend is in april 2016 op vijfjarige leeftijd plotseling overleden na een kort ziekbed. In de week dat Arend bij ons thuis lag opgebaard werd Olaf geboren. Een week van veel verdriet en vreugde.

Met steun van de familie maakte ik het kistje voor Arend. Gezamenlijk werkten we op de stoep en in de tuin. Iedereen die langskwam kreeg een stuk schuurpapier en hielp mee; werkte aan de stoffering of schilde de bast van de takken die we aan de zijkant maakten als handvatten. Het was helend om samen aan het werk te gaan en een mooi laatste huisje te verzorgen voor ons kind. De kist werd van ons. Emile, toen 2 jaar, hielp ook mee en speelde veel in de kist. Samen hebben we het laatste aardse huisje van Arend vorm gegeven en verzorgd.

Dit was een eerste goede stap in het rouwproces. Het heeft voor ons als ouders en de familie veel betekend. Graag zou ik deze ervaring doorgeven aan andere ouders die met hetzelfde verdriet worden geconfronteerd.

Image-1